CUNOASTERE DE SINE
servicii astrologice
Horoscopul Personal
Analiza Karmica
Stabilirea Orei de Nastere
Studiu astrologic pentru cei ce nu-si cunosc ora nasterii
Sensul vietii tale
servicii numerologie
Numerograma Personala
consultatii Tarot
Horoscopul Personal Tarot
Analiza Karmica pe subiect ales
Analiza Karmica Personala generala

PLANUL SENTIMENTAL
servicii astrologice
Horoscopul Cuplului (sinastrie)
Horoscopul Karmic al Cuplului
Horoscopul Cuplului (pentru cei ce nu-si cunosc ora nasterii)
consultatii Tarot
Date despre relatia existenta
Raspunsuri la intrebari alese
Informatii despre viitoarea casnicie
Evolutia relatiei actuale

PLANUL PROFESIONAL
Predispozitii astrale
Consultatie in Tarot


PLANUL FINANCIAR
Predispozitii astrale
Consultatie in Tarot

SANATATE
Studiu de Astro-Tarot.
Raspunsuri la intrebari alese
Tratamente cu ENERGIE la distanta
Initiere in Sistemul Astral de Vindecare, nivelul 1 si 2.
Sprijin pentru tratarea Autismului
 

Pentru mai mmulte detalii accesati pagina de SERVICII!

EXCHANGE

Director Web TopGS

Informatii24 Director Web

JudetulTau.ro

OrasulDeva.ro

Big-FM.ro

 

 

 

MEDITATIA SI RUGACIUNEA

    Ce este meditatia?

<<Meditatia este o aventura, cea mai mare aventura pe care o poate intreprinde mintea omeneasca. Meditatia reprezinta faptul de a fi, pur si simplu, nefacand nimic - nici o actiune, nici un gand, nici o emotie. Voi sunteti, si simplul fapt de a fi este o incantare nemarginita. De unde vine aceasta incantare? De nicaieri sau de pretutindeni. Ea nu are nici o cauza, deoarece esenta este constituita din bucurie.
Cand nu faceti nimic - din punct de vedere fizic, mental sau la orice alt nivel -, cand activitatea a incetat si sunteti pur si simplu, acest fapt de a fi este ceea ce am putea numi meditatie>>. OSHO (Meditatia: arta extazului, Ed. Herald)

Pentru a ne dezvolta capacitatile psihice, trebuie, intr-un fel sau altul, sa actionam asupra psihicului. Meditatia reprezinta cheia sau punctul de plecare spre cunoastere de sine. Dar inainte de a ajunge aici, avem devoie de exercitiu.

Meditatia ne face mai sensibili, mai atenti la detalii, mai increzatori in propriile noastre forte si daca toate acestea nu sunt suficiente imaginati-va ce efect veti avea asupra persoanelor din jur (si nu numai). Veti fi mai prietenosi cu oamenii, cu natura, cu tot ce va inconjoara: copacii, frunzele, florile, gazele, muntii si vaile, apele, oceanele si stelele. In cateva cuvinte, va veti regasii, asa cum sunteti, asa cum ar trebui sa fiti, veti gasi iubirea.

Exista foarte multe tehnici de meditatie. Toate acestea va sunt de mare folos deoarece nu veti fi obligati sa cautati voi singuri toate acestea, asta ar insemna ca tot procesul sa dureze ceva mai mult. Insa inainte de toate, trebuie sa mai trecem cateva praguri si anume: respiratia, relaxarea si vizualizarea.

Pentru inceput ar trebui sa practicam cateva tehnici de respiratie pt ca majoritatea dintre noi respiram prost: Ori prea precipitat, ori prea lent si se stie ca o respiratie incorecta cauzeaza o proasta oxigenare a creierului, de unde apare lipsa de concentrare, energia insuficienta si toate acestea dauneaza celui ce doreste sa practice ocultismul. In schimb, o respiratie corecta, creste sansele persoanei ce doreste sa-si controleze corpul fizic si psihicul. Exercitiul poate dura atat cat dvs va simtiti in stare. Nu fortati nota pt ca exista posibilitatea provocarii unei ameteli sau chiar puteti sa va treziti cu o migrena.

Cu ajutorul meditatiei, puteti comunica cu nivelurile superioare ale fiintei prin stoparea gandurilor, abstractizarea mediului inconjurator, etc. Pentru a medita, aveti nevoie de un spatiu retras si liniste. Apoi va asezati intr-o pozitie comoda, dar e necesar sa aveti spatele cat mai drept, pentru a evita eventualele blocaje ale energiei. Urmeaza relaxarea tuturor grupelor de muschi din corp, incepand mai intai cu muschii fetei, ai capului, ai gatului, s.a.m.d., pana cand ajungeti la picioare. Daca simtiti ca nu v-ati relaxat destul, puteti relaxa din nou grupele principale de muschi, dar acum in sens invers, de la picioare spre cap. O metoda mult mai usoara o reprezinta urmarirea respiratiei pana cand simtiti ca v-ati relaxat profound, sau pur si simplu numarati in sens invers de la 100 la 1.

Gandurile nu va vor da pace, dar e esential sa renuntam la ele. Pentru inceput, lasati-va dusi de val pentru ca pe parcurs ele vor deveni mai rare si mai putin stresante. Veti simti cum o liniste profunda va inunda corpul iar cu timpul, veti reusi sa le opriti.

Vizualizarea reprezinta vederea unui lucru sau a unei persoane cu ajutorul celui de-al treilea ochi. Acesta este situat undeva intre sprancene. Daca doriti clarvedere, pe acest punct trebuie lucrat. Pentru a vizualiza obiecte, peisaje, etc., trebuie mai intai sa va insusiti tehnicile de relaxare. Pentru inceput, relaxati corpul. Apoi incercati sa vizualizati o forma, un patrat de exemplu. Pe parcurs, puteti sa schimbati formele si sa incercati cu obiecte, persoane, s.a.m.d.

Dupa relaxare, fixati-va (cu ochii inchisi) privirea intre sprancene. Va puteti imagina un ecran alb in fata ochiului spiritual pe care mai apoi sa vizualizati forma aleasa de dvs. E posibil sa nu reusiti de prima data, dar practicand cu seriozitate, odata pe zi, veti reusi. Pe parcurs, puteti colora imaginile ce le vizualizati, le puteti roti, invarti, le puteti pune intr-un decor, pe o masa, in natura, etc., folositi-va imaginatia.

<<Imaginatia poate lucra pentru voi>>, spunea OSHO, insa inainte <<trebuie sa intelegeti ce este imaginatia. In momentul in care auziti cuvantul "imaginati-va", va spuneti imediat ca este inutil sa faceti asa ceva, deoarece doriti ceva real, nu imaginar. Imaginatia este insa o realitate, este o potentialitate de care dispuneti in interiorul vostru>>.

RUGACIUNEA

Cum trebuie sa ne rugam?

Pentru a ne atinge scopul, acela de a comunica cu Divinul, rugaciunea trebuie "practicata" intr-un fel anume. Poezia simpla invatata din Biblie ori de la parinti, e spusa de cele mai multe ori in graba, fara sa fim constienti macar de ceea ce reprezinta cuvintele rostite.
In primul rand e necesar sa ne cream un spatiu, o atmosfera iar linistea dormitorului nostru dupa ce se sting toate luminile este optiunea ideala a fiecaruia, insa linistea trebuie sa provina si din launtrul nostru. Trebuie sa ne golim mintea de ganduri si sa ne detasam complet de ceea ce ne inconjoara. Urmeaza sa purtam un "dialog" cu Dumnezeu, asta implica si respect, nu putem dialoga cu Divinul daca noi nu suntem atenti la ceea ce spunem. Trebuie sa ne deschidem inima deoarece dialogul se produce intre doua "fiinte" si noi trebuie sa fim in stare sa ascultam raspunsul sau mai bine spus replica Divinului.
Ce dorim noi de la Dumnezeu? Sanatate vor spune cei mai multi dintre voi. Ei bine, sanatatea nu-i doar fizica, ce sens are un trup sanatos fara un suflet armonios? Trebuie sa ne destindem, sa ne izolam propria persoana si sa incercam sa devenim UNA cu Forta suprema.
Rugaciunea spusa in graba nu are nici un efect. Este ca si cum ati spune o poezie cuiva, fara intonatie, fara o vibratie, fara ca efectul acesteia sa atinga pe cel ce o asculta. Asadar, trebuie sa ne rugam din inima, sa vorbim Creatorului din suflet. Sa nu uitam ca El ne-a creat, ca-i "datoram" ceva prea pretios si anume: viata.

Detasarea nu este greu de realizat, e chiar foarte usor. Facem asta in fiecare zi, chiar daca, neatenti fiind, nici nu bagam de seama ca noi defapt cunoastem acest procedeu. Corpul nostru, cand e obosit, dornic de odihna, devine inactiv in timpul somnului. Atat trupul cat si creierul nostru devin inactive. Sufletul este cel care se usureaza in acest fel, el nu mai este obligat sa-i poarte de grija trupului si mintii noastre. Asa poate calatorii (in vis, in astral, s.a.m.d.) oriunde doreste, poate face tot ceea ce vrea.

Aceasta stare se poate atinge si in stare de trezie. Putem "dormii" constienti fiind de ceea ce se intampla. Aceasta stare putem sa ne-o inducem singuri. Putem golii mintea de ganduri, putem relaxa trupul complet si in acest fel, ne rupem de realitate, ne "paralizam" simturile. Rezulta un trup adormit in stare de trezie, adica o relaxare atat de profunda incat trupul doarme, mintea se odihneste iar sufletul poate sa se manifeste in voie, fiind eliberat de grija de a conduce corpul.

Din aceasta detasare va rezulta o meditatie adanca a sufletului, asa se poate realiza o legatura intre gandul vostru cu gandurile superioare si chiar cu Divinitatea. Insa metoda aceasta cere exercitiu, trebuie invatata, deoarece ne-am obisnuit cu ideea ca rugaciunea este acea poezie despre care vorbeam. Avem o alta idee despre ceea ce inseamna ea. Singura rugaciune spusa in graba care are efect este cea spusa in momentele de spaima, atunci cand frica pune stapanire pe noi iar mintea e blocata de acel sentiment. Asadar, acum realizam de ce unele rugaciuni par sa ajunga repede la Sursa iar unele parca trec neobservate.

Rugaciunea trebuie facuta astfel: goniti din voi toate gandurile privitoare la cele materiale si incercati sa va ridicati cu sufletul cat mai sus. Cu dorinta puternica exprimati din tot sufletul ceea ce doriti sa vi se implineasca. In timpul rugaciunii, sunteti doar voi si Divinul, altceva nu exista in jur, iar "sufletul" vostru trebuie sa se indrepte doar catre El, imaginandu-va ca e in fata voastra.

Acum comparati meditatia cu rugaciunea, observati vreo asemanare?


Bibliografie
OSHO - Meditatia, arta extazului, ed Herald.
Mesaje din Astral, ed Vultur ZM (vezi rubrica Carti).

_________________________________________________________________________

ARTICOLE

 • Vezi si:

- Boala si de ce apare ea
- Cauzele subtile ale bolilor
- Chakrele - purificare, echilibrare...

___________________________________________________
 

CE SERVICII GASESTI LA RUBRICA SPIRITUALITATE

CUNOASTERE DE SINE

 • servicii astrologice
 • Horoscupul Personal
 • Analiza Krmica
 • Studiu astrologic pentru cei ce nu-si cunosc ora nasterii
 • Sensul vietii tale
 • servicii numerologie
 • Numerograma Personala
 • consultatii Tarot
 • Horoscopul Personal Tarot
 • Analiza Karmica pe subiect ales
 • Analiza Karmica Personala generala